3 sange fra vores demo

Sangen ”Farolito”, kommer fra Colombia. Sangen handler om de tusindvis af små hjemmelavede lys som børn og voksne stiller op indendørs og udendørs op til jul. I de små landsbyer I Colombia er gaderne fyldt med små ”farolitos” der giver et smukt syn og lys og  varme. Sangen akkompagneres af trommer, som er et vigtigt instrument I den Columbianske musikkultur. Trommerytmen udtrykker glæde og giver lyst til at danse.

Folket synger med på sange og danser sig glade – den følelse af intensitet, glæde og kærlighed og fællesskab opstår. Et andet aspekt i sangen er folkets håb om retfærdighed og frihed i et land med undertrykkelse og politisk diktatur.

Sangen ”La Peregrinacion” som er en meget kendt Argentisk julesang. Sangen beskriver på en poetisk måde hvordan Josef og Maria vandrer ude i naturen for at finde et sted hvor Maria kan føde den lille Jesus. De vandrer gennem kolde marker med ukrudt og har svært ved at finde et sted, ingen vil hjælpe dem og det er koldt og hårdt for dem. Der var ingen der vidste at Guds søn skulle fødes. Til sidst finder de en stald hvor Jesus bliver født mellem dyrernes varme ånde.

Mercedes Sosa er kendt for at formidle sangen der også kendes som ” A La Huella” . Al La Huella – hentyder til den rytme der er i sangen.

La Peregrinacion bliver opført i latinamerika i kirkerne af hundredevis af korister op til jul.

Sangen "Los Peces En El Rio" er en poetisk beskrivelse af Jomfru Maria. Det er en børnehistorie
Sangen stammer fra Spanien og kaldes en "Vilancicos" som er en julesang for børn.
På den måde bliver børnene præsenteret for julen/bibelen gennem sange.
Eks fra teksten:
.."Jomfru Maria er ved at rede sit hår - Hendes hår  er farvet som guld - hendes kam er belagt med sølv
- men prøv at se hvordan fiskene drikker i åen
- men prøv at se hvordan fiskene drikker for at se Jesus fødsel
- de drikker og drikker og bliver ved og bliver ved - fiskene i åre for at se Jesus Krist fødsel"
Teksten opfordrer til at udbringe en skål for Jesus fødsel og Marias skønhed og  er en traditionel julesang som familien samler sig omkring juleaften.
Kristian Lassen  | Tlf.: 26152571 | roedbroelassen@mail.dk